Inspiracja - Wegańskie naleśniki czekoladowo-bananowe

Przepis na wegańskie naleśniki czekoladowo-bananowe

Składniki

  • 1 banan
  • 1 szklanka mleka owsianego
  • 100 g mąki pełnoziarnistej
  • 2 łyżki syropu agawowego
  • 1 łyżka kakao w proszku
  • ½ łyżeczki proszku waniliowego
  • ¼ łyżeczki proszku do pieczenia
  • Garść jagód

Instrukcje

  1. Przekrój banana na pół i zmiksuj go z jedną szklanką mleka owsianego. Po zmiksowaniu przełóż do miski razem z mąką pełnoziarnistą, syropem agawowym i kakao, a następnie dobrze wymieszaj. Dodaj proszek waniliowy i proszek do pieczenia, a potem ponownie wymieszaj. Ciasto powinno mieć gęstą, odrobinę lejącą konsystencję.
  2. Odstaw ciasto na 10 minut.
  3. Na patelnię wlej 2 łyżki ciasta, aby zrobić naleśniki w stylu amerykańskim. Będziesz mógł zrobić 2-3 naleśniki na raz. Smaż z każdej strony przez 2-3 minuty, aż staną się złociste. Podawaj z syropem, drugą połową banana i jagodami, jeśli lubisz.
  4. Smacznego!

Napisane przez: ONYX COOKWARE™