Przepis na wegańskie naleśniki czekoladowo-bananowe
Składniki
- 1 banan
- 1 szklanka mleka owsianego
- 100 g mąki pełnoziarnistej
- 2 łyżki syropu agawowego
- 1 łyżka kakao w proszku
- ½ łyżeczki proszku waniliowego
- ¼ łyżeczki proszku do pieczenia
- Garść jagód
Instrukcje
- Przekrój banana na pół i zmiksuj go z jedną szklanką mleka owsianego. Po zmiksowaniu przełóż do miski razem z mąką pełnoziarnistą, syropem agawowym i kakao, a następnie dobrze wymieszaj. Dodaj proszek waniliowy i proszek do pieczenia, a potem ponownie wymieszaj. Ciasto powinno mieć gęstą, odrobinę lejącą konsystencję.
- Odstaw ciasto na 10 minut.
- Na patelnię wlej 2 łyżki ciasta, aby zrobić naleśniki w stylu amerykańskim. Będziesz mógł zrobić 2-3 naleśniki na raz. Smaż z każdej strony przez 2-3 minuty, aż staną się złociste. Podawaj z syropem, drugą połową banana i jagodami, jeśli lubisz.
- Smacznego!
Napisane przez: ONYX COOKWARE™