Inspiracja - Wykwintne Hot-dogi

Przepis na Wykwintne Hot-dogi

Składniki

  • 3 dl wody
  • 1 dl mleka
  • 50 g drożdży
  • 0,50 dl oliwy z oliwek
  • 1 jajko
  • 200 g mąki graham
  • 1 łyżeczka soli
  • 0,50 łyżeczki zmielonego kardamonu
  • 1 łyżka cukru
  • 450 g mąki pszennej
  • 1 jajko do posmarowania
  • 1 łyżeczka nasion sezamu
  • Wypełnienie do Hot-Dogów
  • 12 kiełbasek winiarskich
  • Ketchup
  • Musztarda
  • Kimchi Kraut
  • Kraut z czerwoną kapustą
  • Świeży tymianek
  • 2 cebule, do smażonej cebuli
  • Sól
  • Pieprz
  • Masło

Przygotowanie

  1. Rozpuść drożdże w letniej wodzie, dodaj mleko, oliwę i jajka. Wymieszaj mąkę graham, sól, kardamon i cukier, a następnie dodaj do mieszanki drożdżowej. Dodaj mąkę pszenną i wyrabiaj ciasto, aż stanie się elastyczne.
  2. Pozwól ciastu wyrosnąć w misce przez 40 minut. Uformuj 12 podłużnych bochenków. Użyj odrobiny oliwy na blacie i rękach zamiast mąki do wyrabiania ciasta, aby bochenki nie wyschły.
  3. Pozwól bochenkom wyrosnąć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia przez 30 minut, posmaruj je ubitym jajkiem, a na końcu posyp nasionami sezamu. Piecz bochenki w nagrzanym piekarniku w temperaturze 175 stopni przez 15-18 minut.
  4. Obierz cebule i przetnij na pół. Następnie pokrój je na cienkie plasterki. Rozpuść masło na patelni na średnim ogniu i dodaj cebulę. Mieszaj, gdy się dusi. Następnie dodaj cukier i trochę wody, aby usmażyć cebulę na miękko. Zajmuje to około 10 minut.
  5. Przypraw solą i pieprzem i podawaj od razu z patelni.
  6. Smaż kiełbaski na patelni, a gdy będą gotowe, zdejmij je z patelni i umieść w ciepłym, świeżo upieczonym chlebie.
  7. Dodaj następnie nadzienie do swojego hot-doga. Pamiętaj o smażonej cebuli, keczupie, musztardzie i ulubionym Kraut.
  8. Smacznego!

Napisane przez: ONYX COOKWARE™